DESPRE ACIDUL HIALURONIC
Ce este acidul hialuronic?
Această moleculă complexă denumită acid hialuronic joacă un rol vital în menținerea hidratării, elasticității și volumului pielii. Acidul hialuronic se regăsește în mod natural în țesuturile conjunctive ale organismului uman și este format din lanțuri lungi de zaharuri. Acestea îi oferă acestuia proprietăți unice de reținere a apei – până la 1000 de ori greutatea sa. Datorită acestui fapt, acidul hialuronic contribuie semnificativ la menținerea pielii hidratate, ferme și elastice, asigurând un aspect sănătos și tânăr.
La ce ajută acidul hialuronic?
Spre deosebire de alți acizi folosiți în domeniul înfrumusețării, cel hialuronic nu acționează întocmai ca un acid. De pildă, acidul glicolic sau cel salicilic sunt folosiți pentru a exfolia sau îndepărta celulele moarte la nivelul pielii. În schimb, funcția acidului hialuronic este aceea de a atrage și reține apa în straturile mai profunde ale pielii.
Acid hialuronic natural
Deși organismul nostru produce în mod natural acid hialuronic, odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea produsă scadă semnificativ. Acest lucru poate fi rezultatul unuia sau mai multora dintre factorii următori:
Tipuri de acid hialuronic
În funcție de mărimea moleculară și proprietățile sale, există mai multe tipuri de acid hialuronic:
Acidul hialuronic este disponibil într-o varietate de forme, inclusiv creme hidratante, seruri, măști și suplimente alimentare. Cu toate acestea, cel mai eficient și rapid mod de a beneficia de efectele sale este prin utilizarea fillerelor injectabile cu acid hialuronic.
Spre deosebire de acidul hialuronic injectabil, aplicarea topică a acestuia doar creează o barieră pe suprafața pielii, hidratând-o și reducând vizibilitatea liniilor fine, dar nu contribuie la volumizarea pielii sau la stimularea producției de colagen.
Acest lucru se datorează faptului că moleculele de acid hialuronic sunt prea mari pentru a pătrunde eficient prin piele când sunt aplicate local, ceea ce limitează considerabil efectele obținute.
ACID HIALURONIC INJECTABIL
Injectarea cu acid hialuronic
Injectarea cu acid hialuronic este una dintre cele mai apreciate metode de combatere a aspectului îmbătrânit, datorită capacității sale de restaurare a volumului pierdut al pielii și de umplere a ridurilor și a liniilor fine.
Procedura se realizează folosind ace extrem de fine, dar nu înainte ca zona asupra căreia se va interveni să fie pregătită. În primul rând, este necesară îndepărtarea machiajului, iar mai apoi aplicarea cremei anestezice. Aceasta din urmă are rolul de a estompa senzațiile resimțite în urma introducerii acelor în piele.
După ce crema anestezică a fost aplicată timp de 15 minute, aceasta este îndepărtată, urmând curățarea feței și injectarea acidului hialuronic în zonele prevăzute. Odată injectate în piele, fillerele se comportă asemenea unor bureți care se umflă cu apă. În acest fel, se obține aspectul neted al pielii, lipsit de riduri sau linii fine.
Durata întregii proceduri depinde de cantitatea de acid hialuronic injectată și de numărul de zone asupra cărora se intervine.
Injecții cu acid hialuronic
Fillerele cu acid hialuronic se împart în 3 mari categorii, în funcție de proprietățile pe care le au și de durata efectelor pe care le oferă:
Tratament cu acid hialuronic pentru față
Fillerele cu acid hialuronic pot fi folosite pentru a trata o varietate de zone faciale, așa cum ar fi:
Acidul hialuronic beneficii
Acid hialuronic contraindicații
În ciuda numeroaselor sale avantaje, injectarea acidului hialuronic nu se adresează oricărui tip de pacient! Aceștia trebuie să evite acest tip de intervenție în cazul în care se află în oricare dintre următoarele situații:
DUPĂ INJECTAREA CU ACID HIALURONIC
În cât timp se văd efectele acidului hialuronic?
Rezultatele injecțiilor cu acid hialuronic pot fi observate imediat după finalizarea intervenției. Efectul acestora poate dura de la câteva luni și până la un an și jumătate, în funcție de tipul de fillere utilizat, de cantitatea de acid injectată și de zona tratată.
În cazul în care rezultatele obținute nu sunt pe măsura așteptărilor, se poate utiliza hialuronidaza – o enzimă care poate dispersa acidul hialuronic înainte ca acesta să se dizolve în mod natural.
Din cauza scăderii producției naturale de acid hialuronic în timp și pentru a menține rezultatele dorite, se recomandă repetarea intervențiilor de injectare a acidului hialuronic la un interval de 12-18 luni.
Pentru o recuperare rapidă și eficientă, după finalizarea procedurii, pacienții trebuie:
Contraindicații după injectarea cu acid hialuronic
Efecte adverse acid hialuronic
Chiar și procedurile minim-invazive sunt însoțite de o serie de riscuri despre care pacienții trebuie să se informeze. În cazul injectărilor cu acid hialuronic, riscurile includ:
Tratamente acid hialuronic
Programează o consultație
Vrei să afli mai multe despre această procedură sau dorești o programare?
Folosește formularul alăturat sau sună-mă la 0757.37.26.48
"*" indică câmpurile obligatorii