AUGMENTARE MAMARĂ
Precondițiile operației de mărire a sânilor cu implant mamar
Puteți considera mărirea sânilor cu implant mamar o procedură potrivită pentru dumneavoastră, dacă:
Operația de augmentare mamară și efectul de ridicare a sânilor
Mărirea sânilor nu are drept scop corectarea sânilor foarte căzuți, care suferă de ptoză. Dacă vă doriți ca sânii să arate mai plini și să fie mai ridicați, este necesară o operație de lifting. Aceasta poate fi realizată în același timp cu operația de augmentare, dar se poate efectua și în cadrul unei intervenții separate.
Dincolo de imaginile ideale sau de dorințele celor apropiați, ar trebui să apelați la mărirea sânilor prin implanturi mamare – așa-zisele „silicoane” – strict pentru dumneavoastră.
Dr. Amit înțelege faptul că acest tip de intervenție diferă în funcție de nevoile și dorințele fiecărei paciente în parte. Astfel, rolul său este acela de a vă oferi întotdeauna cea mai bună opțiune pentru profilul și nevoile dvs.
Avantajele intervenției de mărire a sânilor cu implant mamar
Atunci când mărimea sânilor dumneavoastră vă nemulțumește, augmentarea sânilor prin implanturi mamare poate reprezenta o soluție eficientă. Această intervenție chirurgicală poate:
Alegerea implanturilor mamare: implanturi cu silicon vs. implanturi cu ser fiziologic
Când vine vorba de etapele procedurii de mărire a sânilor, alegerea implantului se numără printre cei dintâi pași. Mărimea și forma implantului sunt foarte importante, de aceea în timpul consultației alături de Dr. Amit, trebuie să fiți sinceră și deschisă.
Tipul implantului și mărimea sa vor fi determinate, într-adevăr, și de creșterea în volum pe care o doriți. În afară de asta, anatomia sânului, elasticitatea pielii și forma corpului joacă și ele un rol extrem de important. Implanturile mamare disponibile sunt cele salice sau cele cu silicon.
Implanturile saline sunt umplute cu ser fiziologic – apă sărată sterilă. Cantitatea sa variază, modificând forma și fermitatea implantului. În cazul în care acesta se fisurează, implantul se va dezumfla, iar serul va fi absorbit și eliminat natural de corp.
Implanturile cu silicon, pe de altă parte, sunt umplute cu gel elastic. Acesta dă o senzație și un aspect mult mai apropiate de țesutul natural al sânului. Dacă implantul prezintă scurgeri, gelul poate rămâne în capsula lui sau poate aluneca în buzunarul implantului.
Un implant cu silicon nu se va dezumfla. Tocmai din acest motiv, dacă veți opta pentru acest tip de implant mamar, sunt recomandate consultațiile periodice, pentru a vă asigura că implantul dvs. este intact. Evaluarea stării acestuia poate fi făcută cu ajutorul unei ecografii sau printr-o examinare de tipul rezonanței magnetice.
Stabilirea tipului de incizie
Inciziile sunt efectuate în zone ascunse, pentru a reduce vizibilitatea cicatricilor rezultate în urma implantului mamar. În funcție de tipul de implant ales, de mărimea sa, de anatomia pacientei și de preferințele sale și ale chirurgului, inciziile variază după cum urmează:
Veți discuta împreună cu Dr. Amit despre tipul de incizie potrivit pentru rezultatul dorit de dumneavoastră.
Înainte ca oricare dintre tipurile de incizii enumerate anterior să poată fi realizate, pacienta va fi indusă sub Anestezie Generală. Cele două opțiuni disponibile sunt masca laringiană sau intubația.
Dr. Amit împreună cu medicul anestezist vă vor recomanda cea mai bună opțiune înainte de începerea intervenției.
Inserarea și plasarea implantului mamar
După inducerea sub anestezie și efectuarea inciziei, implantul este inserat într-un buzunar creat:
- SUBMUSCULAR: sub mușchiul pectoral;
- SUBGLANDULAR: direct sub țesutul mamar (în spatele glandei mamare), deasupra mușchiului pectoral;
- SUBFASCIAL: sub fascia mușchiului pectoral;
- DUAL PLANE: o poziție mixtă în care implantul este plasat sub fascial în partea inferioară, dar submuscular în partea superioară.
Metoda aleasă diferă în funcție de tipul implantului, de mărimea lui, de forma corpului și de recomandările chirurgului dvs. Inciziile sunt închise în straturi prin suturi și benzi adezive, iar în timp, liniile acestora vor deveni mai puțin vizibile. Rezultatul procedurii se vede imediat, iar tumefierea postoperatorie și cicatricile se vor ameliora în timp.
Recuperarea după implant mamar
Există mai mulți factori care vă pot influența procesul de recuperare. Cel mai probabil, veți avea nevoie de un interval de 24-48h pentru a vă reveni după operație. Pentru a vă putea reîntoarce la activitățile uzuale, va trebui să așteptați încă alte câteva zile, efortul fizic putând fi reluat doar la recomandarea chirurgului dvs. Durerile și tumefierea postoperatorie, precum și cicatricile rezultate în urma intervenției se vor diminua și estompa în decursul a câtorva săptămâni.
De-a lungul procesului de recuperare, veți primi instrucțiuni specifice ce vor include:
- îngrijiri postoperatorii;
- medicamente pentru reducerea riscului de infecție și pentru vindecare;
- Consultații de control postoperator alături de chirurgul plastician.
Cheia reușitei operației dvs. constă în respectarea indicațiilor medicului chirurg. Este important ca inciziile chirurgicale să nu fie supuse traumelor, frecării sau mișcării în timpul perioadei de recuperare. Doctorul dvs. vă va furniza toate indicațiile necesare pentru această perioadă.
Rezultatele augmentării mamare sunt de durată, iar dvs. veți avea mai multă încredere să purtați anumite ținute și costume de baie. Ca multe alte femei care au ales să opteze pentru mărirea sânilor, și dvs. veți constata o creștere a încrederii în propria persoană.
Riscurile și complicațiile pe care operația de mărire a sânilor le implică
Decizia de a recurge la augmentarea mamară este una extrem de personală. Astfel, veți fi nevoită să hotărâți dacă beneficiile intervenției vă vor îndeplini scopurile și dacă riscurile și complicațiile la care vă expuneți sunt acceptabile. Dr. Amit vă va explica în detaliu care sunt riscurile asociate acestui tip de intervenție. Ulterior, veți fi rugată să semnați un formular de consimțământ. Acesta are rolul de a ne asigura că ați înțeles procedura, beneficiile și eventualele riscuri sau complicații ce pot apărea.
Din lista riscurilor la care vă puteți expune fac parte:
DE REȚINUT: Nu există o garanție cum că implanturile mamare vor rezista toată viața. Astfel, este posibil ca ulterior să fie necesară o nouă intervenție pentru înlocuirea implanturilor și rezolvarea eventualelor complicații.
Sarcina, scăderea în greutate sau menopauza pot influența aspectul sânilor cu implant pe parcursul vieții.
Prețul operației de mărire a sânilor cu implant mamar
Prețurile variază în funcție de tipul de implant dorit și, desigur, de intervenție. Multe dintre paciente își doresc și ridicarea sânilor odată cu operația de implant mamar sau, în unele cazuri, o simetrizare a acestora. Experiența medicului contează foarte mult și, împreună cu Dr. Amit, veți stabili mărimea ideală în funcție de conformația dvs.
Operația de implanturi cu silicon înainte și după naștere
Fiecare pacientă are libertatea de a alege să recurgă la o astfel de procedură când își dorește, în funcție de scopul personal. Nu există vreo restricție anume când vine vorba de programarea intervenției, în funcției de perioada de dinainte sau de după sarcină. Cu toate acestea, este important să reținem faptul că după naștere, un lifting mamar ar putea fi necesar, din cauza modificărilor aduse de alăptare asupra sânilor.
OPERAȚIA DE IMPLANTURI DE SILICON VS. INJECTAREA CU GRĂSIME
Atât operația cu implanturi de silicon, cât și varianta injectării cu grăsime a sânilor au drept obiectiv îmbunătățirea aspectului estetic al acestei zone. Deși de-a lungul timpului ambele procedee s-au dovedit a fi eficiente, pacientele sunt adesea sfătuite să opteze pentru implanturile mamare. Acest lucru este cauzat de limitările injectării cu grăsime și de condițiile pe care aceasta le impune:
MITURI DESPRE IMPLANTURILE CU SILICON
Explicațiile sunt oferite de către Dr. Amit Beedasy.
Mărirea sânilor cu implant mamar
Programează o consultație
Vrei să afli mai multe despre această procedură sau dorești o programare?
Folosește formularul alăturat sau sună-mă la 0757.37.26.48
"*" indică câmpurile obligatorii