Când este momentul potrivit pentru operația de lifting corporal total?
Este recomandat ca pacienții să ia în considerare intervenția de lifting corporal total după ce au pierdut kilogramele dorite și au atins obiectivul de greutate stabilit, iar greutatea lor a rămas stabilă pentru o perioadă de timp.
În cazul pacienților bariatrici, nu este recomandată intervenția de lifting corporal total mai devreme de 12 luni de la operația bariatrică, pentru ca organismul să aibă timp să își stabilizeze metabolismul.
De asemenea, intervenția se va realiza dacă:
Liftingul corporal total aduce modificări semnificative ale aspectului fizic și oferă rezultate estetice impresionante, îmbunătățind astfel încrederea și stima de sine.
Beneficiile intervenției de lifting corporal total
Liftingul corporal total are ca scop redobândirea anatomiei normale a corpului și restabilirea funcționalității acestuia. În plus, această intervenție contribuie la obținerea unui contur bine definit și a unor forme armonioase.
În urma unor intervenții precum micșorarea stomacului sau bypass-ul gastric, activitățile fizice normale pot fi îngreunate de excesul de piele.
Așadar, pe lângă restabilirea funcțiilor normale ale corpului și îmbunătățirea aspectului estetic, liftingul corporal total ajută și la eliminarea riscului de infecții care apar adesea în pliurile de piele.
Desfășurarea intervenției de lifting corporal total
Intervenția de lifting corporal total presupune multiple incizii pe suprafața corpului. Aceasta poate dura între 5 și 8 ore, în funcție de volumul de corecție necesar fiecărui pacient.
În general, se încearcă efectuarea inciziilor astfel încât acestea să fie mascate de haine, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil.
Inciziile se vor realiza astfel:
Pacienții trebuie să aibă în vedere că uneori pot fi necesare mici retușuri, cum ar fi:
Rezultatele intervenției de lifting corporal total
Procesul de recuperare în urma intervenției de lifting corporal total durează aproximativ 3 luni, iar rezultatele finale devin vizibile după 1 an de la operație.
Pacienții trebuie să aibă așteptări realiste și să înțeleagă că procesul de cicatrizare diferă de la persoană la persoană, iar vârsta poate influența aspectul cicatricilor.
Rezultatul operației de lifting corporal total ar trebui să fie permanent, cu excepția cazurilor de sarcină sau creștere semnificativă în greutate.
Pregătirea preoperatorie
Liftingul corporal total, ca orice altă intervenție chirurgicală, are nevoie de o pregătirea a pacienților care constă în:
Perioada postoperatorie
Durerea postoperatorie în urma intervenției de lifting corporal total, în general, este moderată. Se vor administra analgezice în primele zile și se vor folosi 2-3 tuburi de dren pentru zona abdominală, care se vor îndepărta în momentul în care drenajul va fi sub 50 de ml.
În această perioadă se recomandă:
Care sunt riscurile și complicațiile operației de lifting corporal total?
Ca orice altă intervenție chirurgicală, și cea de lifting corporal total implică anumite riscuri și complicații. Cele mai multe sunt în strânsă legătură cu plăgile chirurgicale:
De menționat este și faptul că există și complicații generale, cum ar fi trovbembolia pulmonară.
Lifting corporal total
Programează o consultație
Vrei să afli mai multe despre această procedură sau dorești o programare?
Folosește formularul alăturat sau sună-mă la 0757.37.26.48
"*" indică câmpurile obligatorii