BLEFAROPLASTIA
Când și de ce ar trebui să apelăm la blefaroplastie?
Odată cu trecerea timpului și înaintarea în vârstă, elasticitatea pielii se diminuează și, odată cu aceasta, și forța mușchilor. Aceste procese se produc la nivelul pleoapelor și favorizează evidențierea țesutului adipos, contribuind, astfel, la îmbătrânirea aspectului pielii.
Dincolo de aspectele negative de ordin estetic, acest fenomen se reflectă și în ceea ce privește starea medicală a pacienților. Pleoapele căzute ne pot diminua adesea câmpul vizual, din cauza faptului că împiedică deschiderea completă a acestora.
Mai mult, excesul de piele și grăsime conduce și la apariția ridurilor, a pungilor și a cearcănelor.
Toți acești factori contribuie la schimbarea fizionomiei noastre, aceasta devenind flască, obosită și îmbătrânită.
Practicată încă din anii ’70, blefaroplastia s-a dovedit o soluție eficientă de-a lungul anilor. Rolul acesteia este corectarea aspectului ochilor “căzuți”, prin îndepărtarea excesului de piele și țesut adipos din respectiva zonă. Blefaroplastia poate oferi rezultate excepționale atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor.
În mod normal, blefaroplastia se adresează pacienților cu vârsta de peste 35 de ani. Cu toate acestea, dacă moșteniți aspectul pleoapelor căzute sau umflate, puteți opta pentru această intervenție și la o vârstă mai tânără.
Tipuri de blefaroplastie
OPERAȚIE BLEFAROPLASTIE
Condiții pe care pacienții trebuie să le îndeplinească
Pentru a opta pentru o operație de blefaroplastie, istoricul medical al pacienților nu trebuie să indice probleme cu glanda tiroidă. Hipotiroidismul sau boala Graves sunt în special afecțiuni ce nu favorizează efectuarea blefaroplastiei.
De altfel, nu trebuie trecute cu vederea nici sindromul de ochi uscat, hipertensiunea sau alte boli cardiovasculare. În aceeași măsură diabetul, decolarea de retină sau glaucomul pot constitui factori de risc.
Este posibil ca medicul chirurg să recomande efectuarea unor investigații suplimentare la oftalmolog sau internist înaintea operației de blefaroplastie.
Riscuri blefaroplastie
Orice intervenție chirurgicală implică anumite riscuri și depinde de fiecare pacient dacă decide să și le asume sau nu.
Posibilele efecte adverse sau complicații apărute au legătură cu capacitatea fiecărui pacient în parte de a se vindeca. Altfel spus, rezultatul intervenției de blefaroplastie nu este niciodată complet previzibil.
Spre exemplu, pacienții se pot confrunta cu vedere dublă sau în ceață timp de câteva zile după blefaroplastie. În situația în care se îndepărtează mai mult țesut decât era necesar, poate apărea ectropionul. Acesta reprezintă o retracție a pleoapelor inferioare, lucru ce împiedică închiderea ochiului.
Indicații preoperatorii
Înainte de efectuarea operației, la recomandarea medicului chirurg în urma consultației, pacienții pot fi nevoiți să facă:
Cu două săptămâni înainte de operație, aspirina și medicamentele ce conțin această substanță le sunt interzise pacienților. Tot înainte de operație se recomandă evitarea expunerii în exces la soare. Intervenția de blefaroplastie nu poate fi făcută în perioada menstruală și nici atunci când pacienții sunt supuși unei răceli sau infecții în organism.
În ceea ce privește alimentația, în această perioadă nu trebuie urmată o dietă strictă, întrucât poate întârzia procesul de vindecare. Consumul de lichide și alimente în noapte de dinaintea intervenției de blefaroplastie este strict interzis.
Procedura chirurgicală
Blefaroplastia superioară se efectuează atât apelând la anestezia locală, cât și la cea generală. De altfel, în cazul blefaroplastiei inferioare, anestezia generală este esențială pentru confortul și siguranța pacientelor. Intervenția durează între o oră și trei ore, în funcție de complexitatea problemei.
La începutul acesteia, inciziile sunt delicate și se fac la nivelul șanțului palpebral superior, respectiv imediat sub genele pleoapei inferioare. Selectarea acestor zone se face astfel încât totul să fie cât mai bine camuflat. Mai apoi, tegumentul se separă de mușchiul subiacent, după care pungile de grăsime sunt îndepărtate. În final, se excizează surplusul de piele și se face sutura delicată.
În cazul intervențiilor efectuate sub anestezie generală, pacienții rămân internați timp de o noapte. În cazul anesteziei locale, însă, pacienții sunt externați în aceeași zi.
Dacă și tu îți dorești ca pielea din jurul ochilor tăi să își recapete elasticitatea și aspectul estetic, poți profita de beneficiile blefaroplastiei și poți programa o consultație chiar acum la cabinetul Dr. Amit.
Blefaroplastie
Programează o consultație
Vrei să afli mai multe despre această procedură sau dorești o programare?
Folosește formularul alăturat sau sună-mă la 0757.37.26.48
"*" indică câmpurile obligatorii