Mituri despre operația de implant mamar

Medicul explică: „Implanturile mamare rotunde sunt pe nedrept alăturate cu un aspect nenatural”

Operația de implant mamar este una dintre cele mai cunoscute și mai dorite intervenții estetice din întreaga lume, dar cu toate acestea, este ținta unor mituri perpetuate. Unul dintre cele mai comune mituri este acela că implanturile mamare rotunde nu vor arăta niciodată natural, explică Dr. Amit Beedasy, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă.

‘Cel mai bun implant mamar pentru o pacientă nu este nici cel anatomic și nici cel rotund, este cel care se potrivește cel mai bine constituției sale’, clarifică încă de la început Dr. Amit Beedasy. Astfel, medicul consideră că o intervenție este cu adevărat reușită atunci când dimensiunea implantului a fost aleasă corect, ținând cont de țesuturile de acoperire, de grosimea pielii și de grăsimea subcutanată, de forma și mărimea glandei inițiale sau de forma corpului și dorința pacientei. Acestea sunt elementele care determină dacă medicul va recomanda mai departe un implant rotund sau unul anatomic, ținând cont de avantajele și dezavantajele pe care fiecare dintre acestea le poate prezenta.

‘Din discuțiile pe care le am cu pacientele am observat că implanturile mamare rotunde sunt pe nedrept alăturate cu un aspect nenatural, în timp ce implantul anatomice sunt văzute ca o garanție că bustul va arăta de parcă natura ne-ar fi înzestrat cu generozitate. Alegerea trebuie însă făcută ținând cont de corpul pacientei, dar și de stilul de viață sau de eventualele riscuri pe care implanturile le implică. De exemplu, implantul anatomic poate prezenta risc de rotire în timp sau din cauza unor traumatisme și tocmai de aceea are o structură texturată care reduce acest pericol. Cu toate acestea, am avut paciente care au optat pentru un astfel de implant și nu au avut niciodată probleme, chiar dacă practică salturi cu parașuta, motociclism sau sporturi de performanță. În același timp, dacă o persoană are gânduri negative sau e îngrijorată că va avea restricții permanente de la diverse activități, poate implantul anatomic nu este cel potrivit, ci varianta rotundă’, explică Dr. Amit Beedasy, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă.

Dr. Amit BeedasySpecialistul accentuează faptul că aspectul natural al sânilor se obține mai degrabă din păstrarea proporțiilor atunci când vine vorba despre alegerea volumului implantului. ‘În România, cel mai des sunt folosite implanturi între 300-400 ml, iar acest lucru este datorat faptului că majoritatea româncelor au o fizionomie potrivită cu dimensiunile menționate. Acest lucru nu ar fi o regulă, de exemplu, în Asia, unde fetele sunt mai mici de statură și atunci se recomandă și implanturi mai mici.

De altfel, una dintre pacientele mele din Singapore, însoțitoare de zbor, a fost șocată de eventualul rezultat când am făcut proba cu sizer de 325 ml, fiind vorba inclusiv de diferențe culturale. La final, implantul anatomic de 260 ml pe care l-am ales împreună a adus un rezultat foarte apreciat atât de ea, cât și de colegele sale’, a încheiat dr. Beedasy.

Puneți o întrebare

"*" indică câmpurile obligatorii

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Distribuie articolul

CITEȘTE ÎN CONTINUARE

Articole asemănătoare